Hästens naturliga beteende och välbefinnande, B.Simonsen Henrik

Denna uttömmande bok ger fördjupad insikt i hästars naturliga beteende. Den fokuserar på de områden i modern hästhållning där hästarnas välbefinnande är hotat och ställer frågan: Behandlar vi våra hästar väl? Här ges god inblick i hästars språk och vanor och även vad som är onormala beteenden. Författaren visar också hur hästar lär sig saker och hur man påverkar fölet så att man får så stor glädje av den vuxna hästen som möjligt.

Här beskrivs hästars naturliga liv i hjord och flock, deras språk och varför de ibland uppför sig så underligt. Författaren poängterar hur viktigt det är att ha bra kännedom om hästars instinkter och redogör för flera av deras inlärningsvägar. *Boken innehåller mycket värdefull kunskap och ger också svar på många viktiga praktiska frågor – som t ex vilken stallmiljö hästar mår bra i, vilket foder de behöver och vilka staket som är bäst. Särskilt intressant för alla som har hästar, rider, studerar på hästlinjer eller arbetar med hästar.

Översättning Wiveka Derans Henrik B. Simonsen är veterinär och mycket välkänd i hästkretsar. Han är ordförande i Djurskyddsföreningens Riksförbund i Danmark och har som beteendeforskare på Veterinärhögskolan i Köpenhamn under många år studerat och skrivit om hästarnas språk och vanor och hur människor bör behandla dem med hänsyn till deras naturliga beteende.

Inbunden 176 x 245 mm, Sidantal:160, 2003

Hästens naturliga beteende och välbefinnande, B.Simonsen Henrik
 Hästens naturliga beteende och välbefinnande, B.Simonsen Henrik

Hinta: 32.00 €
Valm. koodi: NOK
Tuotekoodi: 9127354490
Koko: 176x245 mm
Varastossa: 6