Livet med häst, Jankell Lotta

En inspirationsbok för den aktiva ryttaren/hästägaren som fokuserar på hur livet med hästen kan bli ännu mer spännande och variationsrikt. Inte minst den dagliga träningen som ibland kan behöva piggas upp. Kanske behöver man också träna sin egen kropp för att bli en bättre ryttare?

Lotta Jankell har samlat ihop sina egna och andras erfarenheter och ger inspirerande övningar som gör träningen roligare, både med och utan hästen. Boken innehåller också en mängd praktiska tips om skötsel och stallrutiner. Läsaren får också möta andra hästmänniskor och ta del av deras hästliv, bland andra gipsteknikern Kerstin som på fritiden är med i ett riddarsällskap! När motivationen tryter och den vardagliga ridningen behöver ny energi finns konkreta övningar att ta till, både på ridbanan och i skog och mark. Lotta ger exempel på hur en träningsdagbok kan se ut.

Att träna sin egen kropp vid sidan av ridningen kan för många kännas svårt att hinna med, men vill man få ut mer av sin ridning – speciellt om man inte rider varje dag – är detta en nödvändighet. Här visar hoppryttarinnan Maria Gretzer sitt styrketräningspass som får henne att bli en bättre ryttare, och tipsar om yoga som den ultimata träningsformen.

Hästlivet innebär förstås en hel del tid i stallet och gång på gång dyker det upp frågor som hästägaren måste ta ställning till. Hur många täcken behövs? Varför skaver sadeln? Hur ofta bör hästen vaccineras? Förutom svar på sådana frågor, och tips på hur man kan bli mer effektiv i stallet, innehåller boken en praktika som för varje månad tar upp vad man bör tänka på och komma ihåg. Lotta Jankell är journalist, bildproducent, författare med mera och har länge jobbat inom TV-branschen, senast som programledare för Hästliv på TV4+. Hästar har alltid varit en stor del av hennes liv.

206x266 mm, Sidantal 143s, 2005

Livet med häst, Jankell Lotta
 Livet med häst, Jankell Lotta

Hinta: 28.00 €
Valm. koodi: NOK
Tuotekoodi: 9127356264
Koko: 206x266 mm
Varastossa: 4